our friends (ocvirkom prijazne strani)

sreda, 1. julij 2015

Tujerodnež


Včeraj, v torek tridesetega junija dva tisoč petnajstega je skupina strokovnjakov uspešno prevedla sporočilo iz vesolja. Na projektu so neutrudno delali dobrih petnajst let. Lingvisti iz vsega sveta so prišli do sklepa, da bitje iz vesolja ni pretirano izobraženo in je slovnična struktura sporočila precej borna.

Po besedah predstavnika znanstvenega kolektiva so svoje delovanje opravljali v strogi tajnosti, za kar se gre zahvaliti neobstoječi svetovni vladi, saj se niso poenotili glede tega, ali je občutljivosti znotraj javnosti preveč ali premalo. Pa vendar smo po vsem tem času končno deležni vpogleda v del tajnega dokumenta, in sicer v prevod dveh povedi, za kateri so prepričani, da izvira onkraj galaksije EGS-zs8-1, ki so jo maja letos določili kot Zemlji najbolj oddaljeno znano galaksijo.

Zasluge za dešifriranje pripisujejo mlademu slovenskemu znanstveniku I. Šmonu, doktorju seksualne komunikacije. Izvenzemeljsko bitje je namreč svoj odgovor poslalo v jeziku, v katerem je omenjeni strokovnjak odkril povezave s svojim maternim. Jezikom.

Gospod Šmon sicer zanika lastno lingvistično povezavo s podalpskim kmetom in pravi, da krošnja njegovega družinskega drevesa izvira iz mestnega okolja in se je od samih korenin navzgor udejstvovala ob »prijetnih druženjih v salonih« ipd., ter je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril, da mu svečana obleka »tako hudičevo dobro pristaja« ravno zaradi podedovane kultiviranosti, ki je ruralnemu prebivalstvu po njegovem mnenju primanjkuje.

Obleko, ki jo je gospod Šmon oblekel posebej za včerajšnji dogodek, je sešil izkušeni krojač, ki skupaj z naročnikom molči o ceni končnega produkta (vir: Rojters). Da gre za kvalitetno, sem se prepričal na lastno pest, saj nam je doktor Šmon po končani konferenci dovolil, da smo se je dotaknili.

To je bila lepa tolažba v primerjavi z vsebino sporočila iz neznanih dimenzij vesolja, ki pa se žal ni dotaknila nikogar, zato vas naprošam, da v naslednjih trenutkih ne pričakujete občutkov kot ste jih morebiti doživeli ob čem spektakularnem.

(Vesoljec sporoča:) »Nimam cajta. Mudi se mi na šiht.«

Ni komentarjev:

Objavite komentar