our friends (ocvirkom prijazne strani)

sreda, 24. junij 2015

je suis Erik


Uporabljam izključno tiste fotografije
na katerih imam rahlo solzne oči in
dojenčka v naročju. Na ta način
učinkujem kot celostna oseba
sposobna empatije.

»Še sanja se ti ne, koliko žalostnih zgodb bi ti lahko jaz povedal.« (Erik Šušteršič)

Pozdravljeni!
 
Sem Erik, Erik Šušteršič. Sem neplačnik. Prihajam iz Dolenje vasi, trenutno pa živim na Glinškovi ploščadi 19 v Ljubljani, kjer je tudi sedež mojega podjetja VENERIK, Vesna Ademoski s.p., ki je naslovljeno na mojo trenutno partnerico, saj sem bivši napravil otroka, jo spravil v osebni stečaj, zato me je nagnala. Tega sicer ne razumem, saj sem pred tem tudi sam doživel osebni stečaj na lastni koži in ne vem, zakaj moram sedaj plačevat preživnino. No, tudi z Vesno imava otroka in jo bom po vsej verjetnosti kmalu spravil v stečaj, ampak to trenutno nima veze.

Žiga Velkavrh je delal zame en teden in ne vem, kaj se tako pritožuje, saj sem mu obljubil kombi in opremo na izposojo, poleg tega sem mu obljubil tudi znanje in ne vem kaj še vse, dolžan pa sem mu pičlih 250 €. Res je, da mu plačilo nosim že štiri pofukane mesece, se večinoma ne javljam na telefon, če pa že, se pa zares zelo potrudim, da si vsakič znova izmislim nov izgovor, češ, Žiga, vse sem spraševal, pa nima nihče tvoje telefonske (pozabil sem pogledat na eCV in v svoje kontakte); nisem dobil podpisa; saj te kličem, pa ti telefon ne dela (mu razložim med telefonskim pogovorom, ampak ne šteka).

Skratka, Velkavrh je zame delal en teden konec februarja, začetek marca, in mu do danes nisem dal zasluženih 250 €, kar je zame v bistvu drobiž, če upoštevamo, da plačujem najemnino za Center stavbnega pohištva na Dunajski cesti 49 v Ljubljani, ki sploh ne obratuje. Poleg tega sem ponosni najemnik skladišča za Avtotehno VIS v Šiški. Tudi tega placa ne koristim najbolje, v bistvu bi lahko kombi parkiral pred lastnim blokom zastonj, ampak ok. Prostorov kot rečeno ne koristim s pametjo, sta pa na super lokacijah in sta temu primerni tudi visoki najemnini.

Veste, težko je dvema zaposlenima razložim, da ni denarja in jima moram ostat dolžan vsakemu po 700 €, ker sem ravno investiral 1400 za sedemdnevni najem placa v Gospodarcu in 2500 za tiskanje reklam, čeprav nimam lastnega produkta, ničesar za pokazat, ker nudim montažne storitve.

Toda brez panike! Še naprej poslujete z mano, ker bom te dni prejel poziv Žige Velkavrha in bom poleg preživnine in nespametnih investicij potreboval denar za sodne stroške.

V našem Centru stavbnega pohištva
biva duh plačniške nediscipline.

2 komentarja:

  1. <pozabil si napisat, da si imel do danes 9.1. 2016 v najemu se en prostor v Dobrunjah, kjer v vsem času nisi plačal niti ene najemnine na rok, zadnje 3 mesece pa je sploh nisi plačal! tako da dolg ki si ga pustil za seboj s stroški vred preko 2500eur, da ne govorim o polomljeni vratih ki si jih pustil za seboj, h in tak človek potem grozi s policijo!
    Po eni strani v žepu nima za burek, po drugi strani pa govori kako bodo z nekimi kvazi partnerji kupili nek objekt v tehnološkem parku za 2milijona eur, res ne vem nekateri živijo v oblakih, ali pa smo mi tako naivni da nasedamo takim!! kolikor vem pa ni dožan samo meni ali pa Žigu, menda da je takih še precej več mislim da vsaj še vseh delavcev ki so delali zanj!
    Eh za take kot je Erik bi bilo potrebno nekje objavit seznam, da bi imeli vsi dostop in da bi se lahko vsi izognili takim nategunom!

    Upam da bo to vsaj komu pomagalo da ne nasede več!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Erik, ti si pač en tak navaden mali podjetnik, ki hoče uspet in ima precej partnerjev v svojem porazu. V čem je skrivnost tvojega neuspeha? A imaš kaj prijateljev, ki delajo tako kot ti? Jaz poznam enega, pa ti?

    OdgovoriIzbriši